ДПС с позиция за присъждането на званието Почетен гражданин на д-р Атанас Дафовски

Общинският съвет излезе с позиция по повод дебата за присъждане на званието Почетен гражданин на Кърджали на д-р Атанас Дафовски.Публикуваме я дословно:

           

                             П О З И Ц И Я

         

          Ние, Общинският съвет на ДПС-Кърджали и групата общински съветници от ДПС в ОбС-Кърджали, категорично се противопоставяме на  опитите за разделяне и противопоставяне на обществеността срещу Общинския съвет и общинските съветници по случая с удостояването на д-р Атанас Дафовски със званието „Почетен гражданин на община Кърджали”. Общинските съветници от ДПС НИКОГА НЕ СА ОТКАЗВАЛИ ДА ПОДКРЕПЯТ избора на д-р Атанас Дафовски за почетен гражданин. Нашето предложение беше това звание да бъде връчено през 2018г.,когато ще се отбележи 90-годишнината от първата копка на лечебното заведение, което днес носи неговото име.

Подкрепяме предложението на Гражданския инициативен комитет, както и тяхната позиция, че трябва да се прекратят  „опитите  да се политизира и използва делото и паметта на един достоен наш съгражданин  с цел извличане на  бъдещи политически дивиденти.“

Оценяме изключително високо делото на покойния д-р Дафовски в полза на хората от община Кърджали, които той никога не е делял по партийна принадлежност, религия, етнос,пол.За нас името на д-р Дафовски е символ на толерантността, на обединението.

Нашето разбиране е, че изборът на почетен гражданин на нашата община трябва да ни обединява, а не да ни разделя.

Жалко и недостойно е политиканстването от страна на определени политически субекти,облечени в държавна власт,които  използват за целите си името на един бележит наш съгражданин.Д-р Атанас Дафовски заслужава уважението на всички ни за своето дело-мисия в полза на хората на Кърджали.

ОбС на ДПС-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини