3 °C

Муза на поезията даде старт на Дните на поезията в Димитровград

  Огънят на поезията бе запален тази вечер в Димитровград и така бе даден старт на ХХV-ото издание на Дните на поезията. Това направи покровителка на лиричната поезията Евтерпа, като в ролята на древногръцката муза се превъплати Йоана от танцов център "Галаксико".  

  Церемонията се състоя на площад "Поезия", а старт на поетичните празници даде председателят на ОбС Гергана Кръстева. Събитието започна със стихове на Пеньо Пенев, а гости на празника бяха още областният управител Станислав Дечев, както и зам.кметът Яшо Минков.

  Празниците стартираха с концерт на Забавно-духовия оркестър на площад "Поезия" и продължиха с представянето на сборник с интимната лирика на Пеньо Пенев. Събитието се състоя в Дом-музей "П.Пенев".

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ti
   titi
   7 0
   23:40, 26 апр 2018
   Ужас, наели узвучение, направили костюми, подредили оркестър, запалили огън, наредили саксии, събрали се зам. кмет, председател на местния парламент и областния управител и освен журналисти да ги снимат други хора не ги видяха въпреки, че бяха на площада в центъра на града.
   Не знам кой отговаря за това мероприятие, но то или не интересува никой (и не трябва да се организира) или никой не е разбрал, че ще го има, убеден съм че величията на сцената са се срамували повече и от нахокване от техния вожд Б.Б., да си говорят на микрофоните пред бетонните съоръжение за изтезание наречени от местните величия за "пейки" за но 10 хил. лева!
  Последни новини