Трафикът през ГКПП Капитан Андреево тръгна след техническия срив

Изображение 1 от 2

    Отстранен е техническият проблем, възникнал късно снощи в мрежовата система на МВР, съобщават тази сутрин от вътрешното ведомство. Заради срива обработката на документите на автомобилите и автобусите премина на ръчен режим. Експертите уточняват обаче, че е възможно през днешния ден отново да се появят временни прекъсвания на системата.

    За да се разтовари движението на превозни средства през ГКПП Капитан Андреево-Капъкуле, от турска страна разширяват другия си пункт с пропускателен режим за камиони по българската граница, прилежащият на ГКПП Лесово-Хамзабейли.

    Турският помощник-министър на търговията и митниците вече съобщи, че на обновения пункт настоящите 6 терминала за обработка на автомобили, автобуси и пътници ще бъдат увеличени на 10. Модернизацията, която върви поетапно и настоящите ремонтни работи се очаква да приключат през това лято, включва още нови салони за пътници, плац за тирове и пункт за санитарен контрол.

    Идеята е „Хамзабейли“ да бъде превърнат в алтернатива на „Капъкуле“, откъдето в момента минава най-големият трафик на турски стоки за износ към Западна Европа.

    Снощният технически срив не се е отразил сериозно на обработката на камионите, съобщиха от Свиленградското митническо звено

    През последните 24 часа са обработени 2053 камиона. Повечето от тях са били на изходните от България към Турция трасета- 1 094.

    Въпреки това опашката от камиони по АМ „Марица“ към пункта „Капитан Андреево“ остава. В късния следобед във вторник тя надхвърли 16 км., тази сутрин камионите са намалели на опашка от около десетина километра.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бу
      булгаристанска цигания
      3 0
      15:48, 26 фев 2020
      Как по граничните пунктове в нормалния свят няма технически сривове, а само тук ?

    Още новини

    Последни новини