-2 °C

Затворен е част от главния път Хасково - Стара Загора край Димитровград

  От събота участък от главния път Хасково - Стара Загора е затворен за движение. Отсечка от около 2 км. между Димитровград и село Радиево е в ремонт и движението по нея е забранено.

  Въпреки поставените табели за обходен маршрут, автомобилите издващи от посока Хасково - Димитроврад и от посока Симеоновград се лутат и правят безуспешни опити да преминат през затворения за движение участък, като преминават през загражденията в посока Стара Загора, но после се връщат обратно. Все още и една от най-актуалните онлайн навигация google maps не показва информация за затворения участък и обходния машрут и прекарва пътуващите през затворения участък. Объркани шофьори комнетират, че основните указатени табели, информиращи за маршрута и кой участък е затворен за движение, са смущаващо неясни и те немогат да се ориентират по тях.

  Обходът за автомобилите, идващи от посока Хасково, е през димитровградските квартали Изток 1 и Изток 2. За да се премине през обходния маршрут, лекотоварните автомобили трябва от околовръстното на Димитровград да направят ляв завой след моста над р. Марица (пътя за Чирпан и Меричлери), след което да се продължи на дясно, следвайки табелите до кв. Изток 1, Изок 2, след което ще се излезе на главния път за Стара Загора.

  Обходният маршрут за Стара Загора за тежкотоварни автомобили над 3,5 тона е през Симеоновград, където разстоянието се удължава почти двойно - с около 30км. в повече. АПИ нямат точна информация до кога ще бъде затворен този участък, където в момента текат ремонтни дейности.

  Информацията от АПИ:

  Движението по път Стара Загора – Димитровград в участъка от границата с област Стара Загора до гр. Димитровград от км 266+572 до км 275+434 е ограничено за движение на МПС, като ремонтните дейности са на мостовете над река Мартинка при км 267+520 и река Меричлерска при км 272+926, както и при надлез при км 268+193. Срок до 11.06.2021 г.

  Обходен маршрут: за МПС до 3,5 т. по успоредно изградени трасета около виадуктите.

  Обходен маршрут: за МПС над 3,5 т. по път III-503 от с. Средец – с. Опан – с. Бяло поле – с. Васил Левски – гр. Симеоновград, след което по път III-663 гр. Симеоновград – с. Златополе – с. Брод до гр. Димитровград и обратно.

  Обходен маршрут при моста над р. Меричлерска за МПС до 3,5 т. при км 272+926:

  -  В посока Димитровград: кв. Изток 2 на гр. Димитровград – кв. Изток 1 на гр. Димитровград – път III-663 до кръстовището му с път I-5;

  -  В посока Стара Загора път III-663 от кръстовището му с път I-5 – кв. Изток 1 на гр. Димитровград – кв. Изток 2 на гр. Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ап
   АПИ
   4 -11
   15:58, 5 окт 2020
   А не е ли затворен главния път Кърджали -Стара Заг... Виж коментара
  • 2
   25
   2551
   6 -5
   17:51, 5 окт 2020
   Хасково инфо писаха още в събота за затварянето!!!А табелите са от ясни по-ясни а тези на които не им става ясно явно са некадърници!!!Много добро решение да го затворят изцяло пътя така по-бързо ще приключи ремонта пък и като знам че никой не се съобразява с ремонтните дейности и карат като откачени тъкмо ще се предотврат и катастрофи!!!
   • Ма
    майор костов
    9 0
    17:59, 5 окт 2020
    Снимата табела е неразбираема, а какво остава да ориентира пътуващите от други части на страната... По написаните тук маршрути вече е по-ясно като навигация. От тях се разбира, че е затворен само участъкът между разклона за Симеоновград и този за Млада гвардия след бившите Нови рудници.
  • 3
   Ми
   Милен Николов
   6 0
   08:13, 6 окт 2020
   Абсолютно некачествено и неточно са поставени табелите указващи движението в двете посоки. От и към Хасково. Работят 95% хора с тъмен цвят на кожата, за които е известно,че не са много по работата,но пък за пари са готови на всичко. Отсечката ще стане по некачествена от преди и единствено ще се източат едни средства, които ще са за сметка на данъкоплатците и купуващите винетки. Амин дами и господа. Обречени сме да живеем в тази държава и с този народ около нас. Всеки да открадне,всеки нещо да завлече. Къде остана морала, доблестта и достойнството. Защо не си търсим правата. Отбиват колите по толкова потрошен и прашен мост ,че колите ни ще претърпят множество ремонти преди да завършат отсечката от пътя.
  • 4
   Ца
   царвул
   2 -2
   15:05, 6 окт 2020
   затворен е главния път Букурещ-Комотини.кой хасковлия писа това заглавие.пътя си е Димитровград Стара Загора.
  • 5
   До
   дошо
   2 0
   15:19, 6 окт 2020
   Затворен е пътя Букурещ-Атина в района на България

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини