Затворен е част от главния път Хасково - Стара Загора край Димитровград

    От събота участък от главния път Хасково - Стара Загора е затворен за движение. Отсечка от около 2 км. между Димитровград и село Радиево е в ремонт и движението по нея е забранено.

    Въпреки поставените табели за обходен маршрут, автомобилите издващи от посока Хасково - Димитроврад и от посока Симеоновград се лутат и правят безуспешни опити да преминат през затворения за движение участък, като преминават през загражденията в посока Стара Загора, но после се връщат обратно. Все още и една от най-актуалните онлайн навигация google maps не показва информация за затворения участък и обходния машрут и прекарва пътуващите през затворения участък. Объркани шофьори комнетират, че основните указатени табели, информиращи за маршрута и кой участък е затворен за движение, са смущаващо неясни и те немогат да се ориентират по тях.

    Обходът за автомобилите, идващи от посока Хасково, е през димитровградските квартали Изток 1 и Изток 2. За да се премине през обходния маршрут, лекотоварните автомобили трябва от околовръстното на Димитровград да направят ляв завой след моста над р. Марица (пътя за Чирпан и Меричлери), след което да се продължи на дясно, следвайки табелите до кв. Изток 1, Изок 2, след което ще се излезе на главния път за Стара Загора.

    Обходният маршрут за Стара Загора за тежкотоварни автомобили над 3,5 тона е през Симеоновград, където разстоянието се удължава почти двойно - с около 30км. в повече. АПИ нямат точна информация до кога ще бъде затворен този участък, където в момента текат ремонтни дейности.

    Информацията от АПИ:

    Движението по път Стара Загора – Димитровград в участъка от границата с област Стара Загора до гр. Димитровград от км 266+572 до км 275+434 е ограничено за движение на МПС, като ремонтните дейности са на мостовете над река Мартинка при км 267+520 и река Меричлерска при км 272+926, както и при надлез при км 268+193. Срок до 11.06.2021 г.

    Обходен маршрут: за МПС до 3,5 т. по успоредно изградени трасета около виадуктите.

    Обходен маршрут: за МПС над 3,5 т. по път III-503 от с. Средец – с. Опан – с. Бяло поле – с. Васил Левски – гр. Симеоновград, след което по път III-663 гр. Симеоновград – с. Златополе – с. Брод до гр. Димитровград и обратно.

    Обходен маршрут при моста над р. Меричлерска за МПС до 3,5 т. при км 272+926:

    -  В посока Димитровград: кв. Изток 2 на гр. Димитровград – кв. Изток 1 на гр. Димитровград – път III-663 до кръстовището му с път I-5;

    -  В посока Стара Загора път III-663 от кръстовището му с път I-5 – кв. Изток 1 на гр. Димитровград – кв. Изток 2 на гр. Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ап
      АПИ
      4 -11
      15:58, 5 окт 2020
      А не е ли затворен главния път Кърджали -Стара Заг... Виж коментара
    • 2
      25
      2551
      7 -5
      17:51, 5 окт 2020
      Хасково инфо писаха още в събота за затварянето!!!А табелите са от ясни по-ясни а тези на които не им става ясно явно са некадърници!!!Много добро решение да го затворят изцяло пътя така по-бързо ще приключи ремонта пък и като знам че никой не се съобразява с ремонтните дейности и карат като откачени тъкмо ще се предотврат и катастрофи!!!
      • Ма
        майор костов
        9 0
        17:59, 5 окт 2020
        Снимата табела е неразбираема, а какво остава да ориентира пътуващите от други части на страната... По написаните тук маршрути вече е по-ясно като навигация. От тях се разбира, че е затворен само участъкът между разклона за Симеоновград и този за Млада гвардия след бившите Нови рудници.
    • 3
      Ми
      Милен Николов
      6 0
      08:13, 6 окт 2020
      Абсолютно некачествено и неточно са поставени табелите указващи движението в двете посоки. От и към Хасково. Работят 95% хора с тъмен цвят на кожата, за които е известно,че не са много по работата,но пък за пари са готови на всичко. Отсечката ще стане по некачествена от преди и единствено ще се източат едни средства, които ще са за сметка на данъкоплатците и купуващите винетки. Амин дами и господа. Обречени сме да живеем в тази държава и с този народ около нас. Всеки да открадне,всеки нещо да завлече. Къде остана морала, доблестта и достойнството. Защо не си търсим правата. Отбиват колите по толкова потрошен и прашен мост ,че колите ни ще претърпят множество ремонти преди да завършат отсечката от пътя.
    • 4
      Ца
      царвул
      2 -2
      15:05, 6 окт 2020
      затворен е главния път Букурещ-Комотини.кой хасковлия писа това заглавие.пътя си е Димитровград Стара Загора.
    • 5
      До
      дошо
      2 0
      15:19, 6 окт 2020
      Затворен е пътя Букурещ-Атина в района на България
    Последни новини