22 °C

Затворен е част от главния път Хасково - Стара Загора край Димитровград

  От събота участък от главния път Хасково - Стара Загора е затворен за движение. Отсечка от около 2 км. между Димитровград и село Радиево е в ремонт и движението по нея е забранено.

  Въпреки поставените табели за обходен маршрут, автомобилите издващи от посока Хасково - Димитроврад и от посока Симеоновград се лутат и правят безуспешни опити да преминат през затворения за движение участък, като преминават през загражденията в посока Стара Загора, но после се връщат обратно. Все още и една от най-актуалните онлайн навигация google maps не показва информация за затворения участък и обходния машрут и прекарва пътуващите през затворения участък. Объркани шофьори комнетират, че основните указатени табели, информиращи за маршрута и кой участък е затворен за движение, са смущаващо неясни и те немогат да се ориентират по тях.

  Обходът за автомобилите, идващи от посока Хасково, е през димитровградските квартали Изток 1 и Изток 2. За да се премине през обходния маршрут, лекотоварните автомобили трябва от околовръстното на Димитровград да направят ляв завой след моста над р. Марица (пътя за Чирпан и Меричлери), след което да се продължи на дясно, следвайки табелите до кв. Изток 1, Изок 2, след което ще се излезе на главния път за Стара Загора.

  Обходният маршрут за Стара Загора за тежкотоварни автомобили над 3,5 тона е през Симеоновград, където разстоянието се удължава почти двойно - с около 30км. в повече. АПИ нямат точна информация до кога ще бъде затворен този участък, където в момента текат ремонтни дейности.

  Информацията от АПИ:

  Движението по път Стара Загора – Димитровград в участъка от границата с област Стара Загора до гр. Димитровград от км 266+572 до км 275+434 е ограничено за движение на МПС, като ремонтните дейности са на мостовете над река Мартинка при км 267+520 и река Меричлерска при км 272+926, както и при надлез при км 268+193. Срок до 11.06.2021 г.

  Обходен маршрут: за МПС до 3,5 т. по успоредно изградени трасета около виадуктите.

  Обходен маршрут: за МПС над 3,5 т. по път III-503 от с. Средец – с. Опан – с. Бяло поле – с. Васил Левски – гр. Симеоновград, след което по път III-663 гр. Симеоновград – с. Златополе – с. Брод до гр. Димитровград и обратно.

  Обходен маршрут при моста над р. Меричлерска за МПС до 3,5 т. при км 272+926:

  -  В посока Димитровград: кв. Изток 2 на гр. Димитровград – кв. Изток 1 на гр. Димитровград – път III-663 до кръстовището му с път I-5;

  -  В посока Стара Загора път III-663 от кръстовището му с път I-5 – кв. Изток 1 на гр. Димитровград – кв. Изток 2 на гр. Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ап
   АПИ
   4 -11
   15:58, 5 окт 2020
   А не е ли затворен главния път Кърджали -Стара Заг... Виж коментара
  • 2
   25
   2551
   6 -5
   17:51, 5 окт 2020
   Хасково инфо писаха още в събота за затварянето!!!А табелите са от ясни по-ясни а тези на които не им става ясно явно са некадърници!!!Много добро решение да го затворят изцяло пътя така по-бързо ще приключи ремонта пък и като знам че никой не се съобразява с ремонтните дейности и карат като откачени тъкмо ще се предотврат и катастрофи!!!
   • Ма
    майор костов
    9 0
    17:59, 5 окт 2020
    Снимата табела е неразбираема, а какво остава да ориентира пътуващите от други части на страната... По написаните тук маршрути вече е по-ясно като навигация. От тях се разбира, че е затворен само участъкът между разклона за Симеоновград и този за Млада гвардия след бившите Нови рудници.
  • 3
   Ми
   Милен Николов
   6 0
   08:13, 6 окт 2020
   Абсолютно некачествено и неточно са поставени табелите указващи движението в двете посоки. От и към Хасково. Работят 95% хора с тъмен цвят на кожата, за които е известно,че не са много по работата,но пък за пари са готови на всичко. Отсечката ще стане по некачествена от преди и единствено ще се източат едни средства, които ще са за сметка на данъкоплатците и купуващите винетки. Амин дами и господа. Обречени сме да живеем в тази държава и с този народ около нас. Всеки да открадне,всеки нещо да завлече. Къде остана морала, доблестта и достойнството. Защо не си търсим правата. Отбиват колите по толкова потрошен и прашен мост ,че колите ни ще претърпят множество ремонти преди да завършат отсечката от пътя.
  • 4
   Ца
   царвул
   2 -2
   15:05, 6 окт 2020
   затворен е главния път Букурещ-Комотини.кой хасковлия писа това заглавие.пътя си е Димитровград Стара Загора.
  • 5
   До
   дошо
   2 0
   15:19, 6 окт 2020
   Затворен е пътя Букурещ-Атина в района на България

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
  22 окт 2020
  Последни новини