Четвъртокласници от Димитровград изпратиха специално изработени послания за лекарите в общинската болница

Изображение 1 от 3

    Днес децата от IV клас на ОУ "Пенчо Славейков" подариха на лекарите в МБАЛ "Св.Екатерина" собственоръчно изработени коледни картички и сувенири. Подготвени в кошница, посланията от децата бяха предадени от тяхната класна ръководителка г-жа Петя Йорданова на главната сестра на общинската болница, Златка Генчева.

    Идеята да подарят собственоръчно изработените си сувенири на лекарите дошла от самите деца, споделя г-жа Йорданова. В момента учениците се обучават он-лайн и през традиционната "Коледната седмица", която всяка година се провежда от възпитаниците на г-жа Йорданова, те изработват картички, сувенири и украси.

    Предложението на госпожата било децата да подарят изработените материали на свои самотни близки или съседи, за да ги стоплят за предстоящите празници. Децата обаче спонтанно предлагат всичко, което са изработили, да го подарят на лекарите в местната болница, за да им покажат своята благодарност за всичко, което медиците правят в пандемията. Така желанието им става факт и днес лекарите от общинската болница бяха изненадани от децата на Димитровград.

    "В една картина, в доброта една, ний сбрахме усмивките си детски. Благодарим Ви за блещукащата светлина, за дарения живот, надежда, доброта! Бъдете здрави!", се казва в посланието, отправено от децата към медиците в МБАЛ "Св.Екатерина".

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини