Проверете в коя изборна секция ще гласувате на 4 април

Всеки може да направи проверка в коя избирателна секция трябва да гласува, както и къде се намира тя, за предстоящите избори за Народно събрание на 04 април 2021.

Справката за всички български граждани се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Може да се направите проверка чрез ЕГН и лично име или чрез адреса си  в сайта на ГРАО.

Избирателите могат да изпратят SMS на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора. Цената на един SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Гражданите могат да се информират и за мястото, на което ще гласуват и чрез обаждане от стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Телефонът е безплатен за цялата страна.

Отделно Община Димитровград е открила безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

За улеснение на гражданите Община Димитровград предоставя следните начини за подаване на заявления за гласуване по чл. 36, ал. 1 и чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс, както следва:

Приложение № 12 НС - Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в изборите за народни представители за НС на 4 април 2021 г. (по чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс)

 - Заявление, което следва да се попълни и представи лично на Гише №3 в ЦАО на Общината БЛАНКА

- Заявление, подадено по електронен път (ако лицето притежава КЕП) Е-УСЛУГА

Приложение № 14 НС - Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители за НС на 4 април 2021 г. (по чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс)

-  Заявление, което следва да се попълни и представи лично на Гише №3 в ЦАО на Общината БЛАНКА

- Заявление, подадено по електронен път (ако лицето притежава КЕП) Е-УСЛУГА

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини