Извънредна докладна за изграждане на външен асансьор на болницата внася кметът Димов

Предложение за даване на съгласие за проект „Изграждане на външен асансьор за достъп до Covid зоната в МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД, гр. Димитровград“, на стойност 148 391,03  лв. с ДДС за извършване на дейности, насочени към обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19 внася с извънредна докладна на утрешната сесия на Общинския съвет кмета на общината Иво Димов.

Във връзка с подготовката на проектно предложение от страна на Министерството на здравеопазването и изпълнение на изискванията за допустимост, посочени в Насоките за кандидатстване от страна на УО на ОПРР, бяха разработени критерии за включване на лечебни заведения за болнична помощ. Като лечебно заведение, част от група III, е включена и МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД. През месец юни 2021 г. община Димитровград внесе в Министерството на здравеопазването предложение за проект за изграждане на външен асансьор на болницата. С писмо от 29.09.2021г. Министерство на здравеопазването информира Кмета, че предложените за финансиране дейности са допустими и ще бъдат включени в проектното предложение, което то изготвя по горецитираната процедура. Всички дейности, заложени в инвестиционния проект, следва да бъдат изпълнени и отчетени преди 31.12.2023 г.

С оглед на това и съобразно искането за спешни действия, е внесена извънредна докладна в Общинския съвет за неговата сесия на 30.09.2021, в която се иска даване на съгласие Кметът на общината да сключи Споразумение за партньорство с Министерството на здравеопазването за изпълнение на Проектното предложение по процедура BG16RFOP001-9.001 „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос 9 “Подкрепа за здравната система за справяне с кризи” на ОПРР 2014-2020.

Министерството на здравеопазването е определено за конкретен бенефициент по процедура BG16RFOP001-9.001 „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос 9 “Подкрепа за здравната система за справяне с кризи” на ОПРР 2014-2020. Процедурата цели осигуряване на възможност за подпомагане въвеждането на специфични мерки за мобилизация на инвестициите в системата на здравеопазването в отговор на разпространението на COVID-19, по линия на инструмента REACT-EU, чрез изменение на ОПРР 2014-2020 и включване на нова Приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“. Приоритетът е програмиран в отговор на разпространението на COVID-19, което постави здравната система на Република България в условия на сериозно изпитание.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини