Димитровградската болница "оздравява", ще си има и нов външен асансьор

На превело се днес редовно заседание на общинския съвет в Диимитровград, кметът на града Иво Димов заяви, че финансовото състояние на общинската МБАЛ "Света Екатерина" се е подобрило значително. Болницата към този момент е стопила задълженията си на около 500 000 лева, което я води към финансово оздравяване. Приходите на здравното заведение се увеличават, като през миналия месец са изработени около 250 000 лева, а за текущия се очакват около 300 000 лева, това оповести градоначалникът и бе подкрепен от овации на местните парламентаристи.

Местният парламент одобри проект за изграждане на външен асансьор, който да бъде финансиран от Министерството на здравеопазването по процедурата „Мерки за справяне с пандемията“. Съоръжението е предвидено да осигури достъп до отделенията в болницата, без да бъдат смесвани потоците от пациенти по време на пандемия. Елеватора ще бъде изграден през следващата година от източната страна на болницата, където трябва да бъде изградена и новата сграда на центъра за спешна помощ.

Предвиждат се и други инвестиции, като закупуване и на лек автомобил за нуждите на здравното заведение, но най-много усилия се полагат по най-наложащия проблем за привличане на нови кадри в лекарския състав. Димов заяви, че новото управления на болницата в лицето на Д-р Карагьозов, полога изключителни усилия за намирането на нови лекари и привличането на такива, които през годините са напуснали общинската МБАЛ "Света Екатерина".

Общината ще инвестира средства и в облагородяването на двора към болницата и в контролирането на достъпа за автомобили чрез система за контрол.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ак
    Ако
    2 0
    20:51, 2 окт 2021
    Ако с това се "оздравява" болницата с какво ще оздравяват болните. Общината не мисли за болните, а за асансьора и двора. кога ще се помисли за болните?
Последни новини