Рентиер подаде първата декларация в новата данъчна кампания в Хасково

Първата декларация, подаден в Хасково, в новата данъчна кампания, която започна днес, е за доходи наем. 
От НАП-Хасково съобщиха, че в първите часове на деня са приети и две декларации от лица, подаващи документи за данъчно облекчение за деца. 
Освен на място, декларации могат да се подават по пощата като писмо и по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) и електронен подпис.
В началото на март, след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде достъпна и предварително попълнената декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис през Портала за електронни услуги на НАП. В нея ще бъдат автоматично нанесени данни за получени през 2021 г. доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. 
До 31 март е срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане, като отстъпката се начислява върху размера на данъка за довнасяне. Крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък тази година е 3 май, първият работен ден след 30 април, напомнят от приходната агенция.
От НАП обръщат внимание преди подаване на годишна данъчна декларация с цел ползване на което и да е данъчно облекчение, лицата първо да проверят дали имат неплатени задължения към държавата и при наличие на такива първо да ги платят, и тогава да подават документи.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Само Оня ден го видяхме да се търка по расото на Свети Николай Сребролюбец
  • 2
    Же
    Железан
    2 0
    20:19, 10 яну 2022
    НАП да внимава с данъчната декларация на Красю щангиста с дървения материал до шел.
Последни новини