145 граждани и фирми подадоха коригиращи декларации

145 физически и юридически лица от област Хасково подадоха формуляри за коригиране на декларирани данни, съобщават от офиса на НАП в града.

Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират информацията, която са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане на юридическите лица.

При откриване на грешка в декларираните данни, клиентите на НАП имат право еднократно, в срок до 30 септември на текущата година, следваща годината на придобиване на дохода, да правят промени чрез подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 година е събота, крайният срок се удължава до 2 октомври, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

Физическите лица могат да коригират декларираните от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30 юни и продължава до 2 октомври.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини