Ръст с близо 1 млн. лв. на плащанията на данъци в Хасково чрез ПОС терминал

С близо 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на данъци и осигуровки в Хасково чрез ПОС терминал от началото на годината досега спрямо същия период на 2021-ва, съобщават от офиса на НАП в областния град. От началото на годината до днес чрез устройствата в Агенцията в Хасково са внесени над 2,4 милиона лева дължими данъци и осигуровки. За същия период на миналата година техният размер е бил около 1,5 милиона лева.

Плащането чрез ПОС-терминал е особено ефективно при издължаването на здравни осигуровки, когато е нужно спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. Удобно и актуално е в момента и за родителите, които искат да ползват данъчните облекчения за деца, но имат неплатени задължения към държавата, подлежащи преди това на изпълнение.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че чрез ПОС терминал могат да се превеждат без такси не само дължими данъци и осигуровки, но и задължения към други институции, като глоби от КАТ, Съд, Общини, предявени за събиране от приходната агенция.

Освен, че са безплатни, картовите плащания чрез ПОС терминал на НАП, се отразяват веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини