Над 1700 дружества от област Хасково декларираха корпоративни данъци

Над 1700 дружества от Хасково и областта декларираха корпоративни данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщават от местния офис на НАП.

Крайният срок за това е 30 юни 2022, като освен данък „печалба“ юридическите лица трябва да декларират и данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, и данък върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги на НАП.

Срокът за плащане на тези данъци е също 30 юни, напомнят още от офиса на НАП в Хасково и обясняват, че това може да стане онлайн чрез виртуалния ПОС терминал на приходната агенция, във всяка банка с попълване на вносна бележка за издължаване към бюджета или с пощенски запис.

До 30 юни 2022 г. подават годишни данъчни декларации и физическите лица, които извършват дейност като еднолични търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.  Ако обаче тези лица са придобили и други доходи като физически лица (например доход от наем или хонорар) срокът за подаване на годишната данъчна декларация е 3 май, обръщат внимание от НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини