Мъж крие златни накити за 100 бона в бельото си

Златни бижута за над 100 000 лева, укрити в бельото на мъж, откриха митническите служители на пункта „Капитан Андреево“.Опитът за нелегално пренасяне на накитите е засечен на 1 август. Тогава на българския граничен пункт от Турция пристига автобус с румънска на път за Италия.

Превозното средство, в което пътували 17 пътници, е селектирано за щателна митническа проверка. Митнически служител забелязва, че един от пътниците се насочва и се качва в друг преминал митнически контрол автобус. Мъжът - турски гражданин, е свален от автобуса и при извършване на личен преглед в бельото му са открити  13 пакета, съдържащи изделия от жълт метал- пръстени, медальони, гривни, синджири, , колиета, обеци. Според направената от вещо лице експертиза накитите с общо тегло 1221.46 грама са златни и са на стойност 109 931 лева.

Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

На 42-годишният трафикант е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини