Един основателен и два неоснователни сигнала до РИК-Хасково в деня за размисъл

Три сигнала общо са подадени в деня са размисъл днес в Районната избирателна комисия в Хасково.

Единият е основателен, става ясно от решението на РИК-Хасково. Става дума за нерегламентирано поставяне на агитационни материали над кладенец на ул. „Елин Пелин“ в хасковския квартал “Болярово”. Посочено е да се укаже на община Хасково да бъдат премахнати материалите от общественото място, което не е включено в заповедта на кмета.

Бил е подаден неоснователен сигнал до РИК-Хасково за липса на обособени места за гласуване в ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград. „В Изборния кодекс и в Методическите указания на ЦИК няма регламентирано какви са техническите характеристики на определено „заграждение“ то да бъде квалифицирано като „тъмна стаичка“ или „параван“. Единствено за целта на ИК е да се запази тайната на вота. Жалбата няма твърдение това да е нарушено“, пише в решението на РИК-Хасково.

Вторият неоснователен сигнал е относно „констатирано наличие на имена в списъци на упълномощени представители на партия“. Жалбоподателят иска да се извърши проверка по отношение на личните имена на кметове, зам.-кметове на община или на села, включени в списък на упълномощени представители на партия и по-конкретно относно лицето от община Свиленград. “В РИК 29-Хасково няма данни за твърдени длъжностни лица, които да са регистрирани за участие в повече от едно качество”, пише в решението на РИК. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини