МВР-Хасково обяви телефон за сигнали за изборни нарушения

В спокойна обстановка стартира изборният ден в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Не са регистрирани груби нарушения на обществения ред, случаи на прояви и поведение, които могат да породят конфликти или ескалация на напрежение.

Съгласно Изборния кодекс, основна задача на МВР е да осигури външна охрана на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии. Осигурява се охрана при съпровождане на транспорта с бюлетините до местата за съхранение и предаване на съответните избирателни комисии. В деня на изборите при необходимост от възстановяване на реда в изборните помещения, по решение на СИК и по искане на председатели на секционни избирателни комисии, служителите на МВР оказват съдействие в рамките на тяхната компетентност.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ работят от 8:30 до 19:00 часа, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90112 98 и на e-mail:  izbori2023@mvr.bg. Подаваните на откритата линия сигнали трябва да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Их
    Ихо
    1 0
    12:35, 2 апр 2023
    Да се звани на полицията ли , уф , те по принцип нищо не вършат , та в неделя ли ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини