9 машини за гласуване не сработиха на старта на изборния ден в Хасковско

    9 машини за гласуване не сработиха на старта на изборния ден днес в Хасковска област, съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов.

    Най-големият проблем е в община Ивайловград, където 7 машини не сработиха. Техниците не са отстранили проблема. „Сезирали сме ЦИК. След решение на ЦИК и РИК, ще се премине изцяло и само на гласуване на хартия“, заяви Якимов.

    Проблем има и в стамболовското село Долно Ботево, където в 9-та секция машината за гласуване не е стартирала. По същия начин се е получило и в секция №97 в община Хасково. Към момента в 9-те секции избирателите гласуват с хартиена бюлетина.

    Подадени са и две жалби за това, че параваните наподобяват тъмните стаички. Те обаче са приети за неоснователни от РИК-Хасково, защото се смята, че няма нарушения, тъй като няма регламентация в Изборния кодекс и в Методическите указания относно техническите параметри. В случая е важно да се спазва тайната на вота, което в двата случая няма нарушения.

    Две жалби има за две секции в община Димитровград, в които общинската администрация е разменила печатите при раздаване на изборните книжа и материали. „Дали сме указания да се съставят констативни протоколи.

    Изборният процес продължава нормално. Няма неоткрити секции.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини