500 полицаи охраняват изборите и следят за престъпления в Хасковско

Около 500 полицаи са ангажирани с гарантиране на сигурността и превенцията на престъпленията, свързани с избирателните права на гражданите, както и с пресичане, разследване и ефективно противодействие на престъпна дейност, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

До приключването на изборите, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи. Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред.

От ОДМВР Хасково е осигурена охрана и ескорт на превозните средства, превозващи бюлетините и машините за гласуване до общинските центрове в областта по предварително определени маршрути. Извършени са охранителни проверки на всички помещения за съхранение на бюлетините и изборните материали, а също така и помещенията, определени за СИК.

Днес, 1 април 2023 г., служителите от сектор „Български документи за самоличност“ работят на пълен работен ден - от 8:30 до 17:30 часа, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание утре. Тези от тях, които вече са заявили документ за самоличност, ще си го получат, а при невъзможност да бъде издаден такъв, при желание от тяхна страна, ще им бъде издадено удостоверение за гласуване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ру
    Румен
    15 0
    15:27, 1 апр 2023
    Чак пък 500 надали! Толкова полицаи в Хасково няма и никога не имало, явно в това число влизат пожарникарите и чистачките в МВР......
  • 2
    Ду
    Дудка
    6 -5
    17:44, 1 апр 2023
    Те пазят само махлата.Но куп.си вършат добре работата си...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини