Пеевски: Денков и Василев ще подпишат документ с протестиращите

Той обясни, че коалиция с ГЕРБ и ПП-ДБ няма

“Поздравявам правителството и протестиращите, че вчера се разбраха и стигнаха до разумни решения. Доколкото разбрахме, министър-председателят Денков и финансовият министър трябва да подпишат документ със земеделците. Нека да го видим днес и ще го коментираме”. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Относно предложението на Корнелия Нинова да се върне забраната за внос от Украйна Пеевски коментира, че всеки има право да води своя собствена политика. “ДПС, каквото имаше да гласува, го направи вече”, каза още Пеевски.

Относно смяната на кандидата на Движението за кмет на Кърджали след 20 години на поста Пеевски подчерта, че винаги трябва да има обновление. “Благодаря на господин Азис за това, което е направил толкова време. Въпросът е новият кмет да надгражда. Втори план в тази смяна няма”, заяви депутатът.

Пеевски категорично заяви, че коалиция с ГЕРБ и ПП-ДБ няма. “Стабилизиращата роля на ДПС никой не я отрича. Иванов и Борисов също го казаха. Всичко правим, защото това е едно евроатлантическо правителство и е правилното за България”, каза още той.

Депутатът поясни, че всичко по темата с конституционните промени е изчистено. “На 6 октомври ще е първото гласуване, а през декември ще бъдат следващите и промените ще бъдат приети”, добави Пеевски. 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се изказа ласкаво и за кабинета, и за протестиращите. "Това, което от ден първи ги моля, да седнат да преговарят, вчера го направиха. Днес няма задръствания в София", каза Борисов. Обяви, че е разговарял с Денков и че ако се налагат законодателни промени, ГЕРБ ще ги подкрепи.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Fd
    fdg
    0 0
    14:01, 20 сеп 2023
    *********, като какъв го играе в момента, арбитър някакъв ли ?
    Гледам КОстадинов го изгонили от протеста, но ********* май ще го разцелуват ако отиде там .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини