Първи признаци на разцепление сред протестиращите

Конфликти между протестиращите се оформиха след вчерашното решение на Министерския съвет, с което се спира вноса на слънчогледа от Украйна. Пред NOVA животновъди и зеленчукопроизводители изразиха недоволството си, че се защитават интересите само на производителите на слънчоглед. Те се оплакаха, че нямат информация за преговорите с премиера Николай Денков, които вчера бяха водени от представители на протестиращите.

Зеленчукопроизводител обясни, че е трябвало тази сутрин да тръгнат с тежките си машини към центъра на София, но "така стана, че са се разбрали двама-трима между тях да си отидат в хотелите, да се наспят и да дойдат в 10 часа, да ни излъжат пак нещо". По думите му липсва организация и никой от протестиращите, които са се позиционирали с техниката си в района на Долни Богров, не знае какво ще става днес.

Оранжерийните производители пък излязоха с позиция, в която се обявиха против протестите. "Управителният съвет на Националната асоциация на оранжерийните производители подкрепя правителството относно решението да отпадне забраната за внос на украински селскостопански стоки и не подкрепя стачните действия на сдруженията, които участват в тях до този момент", се посочва в отвореното писмо.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини