Коледната елха грейва днес

Светлините на коледната елха в центъра на Димитровград ще бъдат запалени в късния следобед днес. Тържеството започва в 16.30 часа, кметът Стефан Димитров и победителите в конкурса за коледна картичка Моника Вълева и Митко Ванчев ще запалят украсата на коледното дърво. В същото време на прощада ще има коледни работилнички, където деца се изработват подаръци и ще пишат писма до Дядо Коледа. Специални художници ще изрисуват лицата на малчуганите, казаха от общината.

В 17.00 часа ще бъде открита и изложбата от 50 детски рисунки на тема "Моя зимен град". Преди месец местната администрация обяви конкурс за коледна картичка на същата тема. Над 250 рисунки са подадени за участие, комисия от общината е избрала две рисунки, които ще бъдат отпечатани върху коледни картички. С тях местната администрация ще поздрави своите партньори и приятели с настъпването на новата година.

В 18.00 часа програмата на централната сцена пред общината ще продължи с изпълнения на коледни песни от пловдивската арт формация "Славена". Всяко школо от общината също ще поздрави публиката с артистична програма по свои избор. Специални гости в програмата ще бъдат Ваня Костова и Таня Боева, които са бивши възпитанички на училище "П.Яворов" и химическата гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" в града.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини