Легендата за нимфите пресъздадоха край Каснаково

    "Извор на живот" бе надслова на събитието, организирано днес на Светилището на нимфите и Афродита край димитровградското село Каснаково. Проявата бе част от празниците, посветени на 69-ата годишнина от основаването на Димитровград и е съвместна в читалището в Каснаково. Пресъздадена бе легенда за нимфите чрез изпълнения на девойките от клуб „Тракия”, към читалището в димитровградското село. В ритуала участие взе кметът на Каснаково Тодор Атанасов.

    Символично девойките раздадоха и дарове, а отделно бе организирана демонстрация на различни трудови дейности на хората от тукашния край. В нея се включиха представители на различни читалища в Община Димитровград. Приготвяне на хляб, тъкане на черги, низане на тютюн, а също и типични мъжки дейности пресъздадоха участниците.

    Гости на празника бяха зам.кметът Яшо Минков и представители на делегациите от побратимените на Димитровград градове от Кутина (Хърватия), Узункьапрю (Турция) и от сръбския Димитровград.Те гостуват тук по повод 69-ата годишнина от основаването на града ни. За Светилището на нимфите като топ дестинация в България разказа директорът на музея Елена Георгиева. Видео репортаж - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини