За девети път „Здравей, лято!“ очаква над 1000 посетители

За девета година димитровградското село Каснаково ще бъде домакин на празника „Здравей, лято!“, посветен на 1 юни – Международния ден на детето. Организатори са общинските съветници от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, които финансират събитието със средства от заплатите си.

Традиционно събитието ще се проведе в историческата местност „Светилище на нимфите и Афродита“. Организаторите очакват, както всяка година, посетителите да бъдат над 1000 души от различни краища на България.

Програмата на „Здравей, лято!“ е посветена на екологията и ще премине под мотото: „Как да обичаме планетата?“. Предвидени са редица изяви, игри и много изненади. Кукленият театър и ателитетата по изкуствата - за изработване на керамични фигури, дървени магнити, рисуване, оцветяване на гипсови фигури и приложни изкуства, ще бъдат с екологична тематика. Ще има сцена на талантите с музикално оформление, на която могат да се изявяват всички желаещи деца. За по-малките ще има надуваем замък, батут и влакче. Предвидени са и аниматори.

Организаторите от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ са осигурили и безплатен транспорт за всички, които имат желание да посетят събитието. Автобусите ще тръгват от Автогара – Димитровград в 9.30 ч. За групи от малките населени места, желаещите могат да заявят транспорт на телефон: 0877 978553 Общинските съветници са предвидили безплатни вода, сандвичи и сладоледи за малчуганите.

Освен да достави радост на децата, празникът има за цел и да популяризира „Светилище на нимфите и Афродита“, което е обявено за паметник на културата от национално значение. Античното обручище, градено през ІІ – ІV в., е малка част от голямото имение на римлянина от тракийски произход Тит Флавий.

На мястото е извършена дезинсекция с оглед осигуряване безопасността на посетителите, съобщиха организаторите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини