24 °C

Моята история в Язаки: Спокойна съм и имам шанс да се развивам

Делина наистина изглежда като рекламното лице и последното нещо, което ще си помислиш, като я видиш, е че е била международен шофьор. На бус. Преди да започне работа в Язаки, е прекарвала всяка година по шест месеца, работейки в чужбина – Франция, Италия, Ирландия, Гърция, Турция. Дълги дни, далеч от детето си, което сега е на 5.

„Успокоявах, че до колкото повече места стигнеш, толкова повече опит трупаш. В един момент обаче се изморих и казах „стига“, споделя 28-годишната Делина. „Исках да си намеря постоянна работа в Димитровград. Да съм близо до детето си. Да знам къде е домът ми. Какво ще ям тази вечер. Къде ще се събудя утре.“

Като човек с толкова екстремен трудов опит зад гърба си обаче, Делина търси не просто работа. Търси работа, която ще я кара да се чувства значима. Разглеждайки обявите, избира да кандидатства в новия завод на Язаки в Димитровград за производство на автомобилни кабелни инсталации.

Наемат я в отдел качество и почти веднага я изпращат на обучение в завода на компанията в Литва. „Започнах с операторска работа на поточната линия и стигнах до работа с документацията“, разказва Делина, която има средно специално образование по геодезия.

„Веднага ми стана интересно и нито за миг не изпитах притеснение. Толкова много неща ми правеха впечатление, минавайки от процес в процес по време на обучението, че нямах търпение да започна да ги прилагам на практика. Освен това, всичко в Язаки е така добре организирано, че да се чувстваш максимално осигурен и спокоен да учиш.“ Плащат ти от първия ден, в който започнеш обучението, добавя тя.

Когато се връща и започва във временния завод в Стара Загора, бързо се издига в специалист качество, защото не спира да е любопитна към работата. В момента подготвя еталонни инсталации в новия завод в Димитровград, с които ще бъдат сравнявани всички останали, които идват от производството. „Много е вдъхновяващо, защото изисква отговорност и прецизност“, казва Делина,

Описва културата в Язаки Димитровград така: „Компанията ти дава не просто шанс и голям старт за развитие. Дава ти времето и спокойствието да научиш всичко необходимо за позицията, на която си. А ако ръководството види, че имаш желание да учиш още и да постигаш повече, ще ти осигури тази възможност.“

Ето защо Делина е направила малка корекция в мечтата си да се установи на едно място. Възможността да бъде командирована до европейските заводи на Язаки, за да учи още и да се развива, я въодушевява повече от битовия комфорт. Мечтае да е спокойна, но вече иска да е и конкурентна. И е.

Можеш да се присъединиш към семейството на Yazaki тук http://yazaki-bulgaria.com/index.php?p=job

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини