7 °C

Моята история в Язаки: Спокойна съм и имам шанс да се развивам

Делина наистина изглежда като рекламното лице и последното нещо, което ще си помислиш, като я видиш, е че е била международен шофьор. На бус. Преди да започне работа в Язаки, е прекарвала всяка година по шест месеца, работейки в чужбина – Франция, Италия, Ирландия, Гърция, Турция. Дълги дни, далеч от детето си, което сега е на 5.

„Успокоявах, че до колкото повече места стигнеш, толкова повече опит трупаш. В един момент обаче се изморих и казах „стига“, споделя 28-годишната Делина. „Исках да си намеря постоянна работа в Димитровград. Да съм близо до детето си. Да знам къде е домът ми. Какво ще ям тази вечер. Къде ще се събудя утре.“

Като човек с толкова екстремен трудов опит зад гърба си обаче, Делина търси не просто работа. Търси работа, която ще я кара да се чувства значима. Разглеждайки обявите, избира да кандидатства в новия завод на Язаки в Димитровград за производство на автомобилни кабелни инсталации.

Наемат я в отдел качество и почти веднага я изпращат на обучение в завода на компанията в Литва. „Започнах с операторска работа на поточната линия и стигнах до работа с документацията“, разказва Делина, която има средно специално образование по геодезия.

„Веднага ми стана интересно и нито за миг не изпитах притеснение. Толкова много неща ми правеха впечатление, минавайки от процес в процес по време на обучението, че нямах търпение да започна да ги прилагам на практика. Освен това, всичко в Язаки е така добре организирано, че да се чувстваш максимално осигурен и спокоен да учиш.“ Плащат ти от първия ден, в който започнеш обучението, добавя тя.

Когато се връща и започва във временния завод в Стара Загора, бързо се издига в специалист качество, защото не спира да е любопитна към работата. В момента подготвя еталонни инсталации в новия завод в Димитровград, с които ще бъдат сравнявани всички останали, които идват от производството. „Много е вдъхновяващо, защото изисква отговорност и прецизност“, казва Делина,

Описва културата в Язаки Димитровград така: „Компанията ти дава не просто шанс и голям старт за развитие. Дава ти времето и спокойствието да научиш всичко необходимо за позицията, на която си. А ако ръководството види, че имаш желание да учиш още и да постигаш повече, ще ти осигури тази възможност.“

Ето защо Делина е направила малка корекция в мечтата си да се установи на едно място. Възможността да бъде командирована до европейските заводи на Язаки, за да учи още и да се развива, я въодушевява повече от битовия комфорт. Мечтае да е спокойна, но вече иска да е и конкурентна. И е.

Можеш да се присъединиш към семейството на Yazaki тук http://yazaki-bulgaria.com/index.php?p=job

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини