Моята история в Язаки: Спокойна съм и имам шанс да се развивам

Делина наистина изглежда като рекламното лице и последното нещо, което ще си помислиш, като я видиш, е че е била международен шофьор. На бус. Преди да започне работа в Язаки, е прекарвала всяка година по шест месеца, работейки в чужбина – Франция, Италия, Ирландия, Гърция, Турция. Дълги дни, далеч от детето си, което сега е на 5.

„Успокоявах, че до колкото повече места стигнеш, толкова повече опит трупаш. В един момент обаче се изморих и казах „стига“, споделя 28-годишната Делина. „Исках да си намеря постоянна работа в Димитровград. Да съм близо до детето си. Да знам къде е домът ми. Какво ще ям тази вечер. Къде ще се събудя утре.“

Като човек с толкова екстремен трудов опит зад гърба си обаче, Делина търси не просто работа. Търси работа, която ще я кара да се чувства значима. Разглеждайки обявите, избира да кандидатства в новия завод на Язаки в Димитровград за производство на автомобилни кабелни инсталации.

Наемат я в отдел качество и почти веднага я изпращат на обучение в завода на компанията в Литва. „Започнах с операторска работа на поточната линия и стигнах до работа с документацията“, разказва Делина, която има средно специално образование по геодезия.

„Веднага ми стана интересно и нито за миг не изпитах притеснение. Толкова много неща ми правеха впечатление, минавайки от процес в процес по време на обучението, че нямах търпение да започна да ги прилагам на практика. Освен това, всичко в Язаки е така добре организирано, че да се чувстваш максимално осигурен и спокоен да учиш.“ Плащат ти от първия ден, в който започнеш обучението, добавя тя.

Когато се връща и започва във временния завод в Стара Загора, бързо се издига в специалист качество, защото не спира да е любопитна към работата. В момента подготвя еталонни инсталации в новия завод в Димитровград, с които ще бъдат сравнявани всички останали, които идват от производството. „Много е вдъхновяващо, защото изисква отговорност и прецизност“, казва Делина,

Описва културата в Язаки Димитровград така: „Компанията ти дава не просто шанс и голям старт за развитие. Дава ти времето и спокойствието да научиш всичко необходимо за позицията, на която си. А ако ръководството види, че имаш желание да учиш още и да постигаш повече, ще ти осигури тази възможност.“

Ето защо Делина е направила малка корекция в мечтата си да се установи на едно място. Възможността да бъде командирована до европейските заводи на Язаки, за да учи още и да се развива, я въодушевява повече от битовия комфорт. Мечтае да е спокойна, но вече иска да е и конкурентна. И е.

Можеш да се присъединиш към семейството на Yazaki тук http://yazaki-bulgaria.com/index.php?p=job

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини