Язаки е нашият втори дом и ние се стремим да го превърнем в чудесно място за работа

Интервю с Максим Заклецкий, директор на завода на Язаки България в Димитровград.
 

Г-н Заклецкий, какви са очакванията Ви за иновации и развитие в производството на автомобилни части? Как виждате това развитие в България?

Автомобилната индустрия днес преминава през значителни промени. Потреблението се променя в пазарите на всяка страна, следвайки желанията на собствениците на автомобили – двигателите с вътрешно горене, които бяха водещи преди няколко години, сега са заменени с хибридни или изцяло електрически. Пазарният дял на алтернативните енергийни източници (екологично чисти) също нараства. Изкуственият интелект в технологиите за шофиране и безжичната технология, които допреди бяха част от прототипите, сега вече са в серийното производство.

Нашите клиентите очакват качество и навременна доставка. Язаки по света, както и в България, се променя в съответствие с очакванията чрез развиване на възможностите ни в цялата гама от услуги – от проектирането и високите производствени стандарти, вертикалната интеграция (компоненти, собствено производство) и веригата за доставки на пазара за следпродажбени услуги, предоставяйки най-добрите решения на нашите клиенти. Нашата визия е "Потребителската удовлетвореност“ и ние прилагаме целенасочено стратегии за нейното постигане.

Каква е ролята на Язаки в региона и как компанията ще подкрепи местните общности?

Язаки спечели заслужено признание: наградата „Най-добър работодател в България“ за 2017 година, което важи с особена сила за региона. Аз продължавам да твърдя, че е важно да развием общата среда чрез съвместна работа с общините и другите компании в региона, така че да се подобри качеството на живот и така да направим региона по-привлекателен за хората и те да решат да останат, а не да търсят по-добър живот в чужбина.

Следвайки посланието на Язаки, което приветства всички да се присъединят към нашето семейство, ние със сигурност ще продължим да работим заедно, за да помогнем на нашите служители и техните семейства да живеят по-добре.

Какви са вашите три приоритета за развитие на завода в Димитровград до края на годината?

Откакто влязохме в нашия нов дом през август миналата година, бяхме съсредоточени най-вече в създаването на добра работна среда в завода, така че нашите служители да се радват, че работят тук. Сега, когато пролетта е на прага, ще се погрижим да развием и външните пространства. Що се отнася до приоритетите, планираме да подобрим зоната за почивка и да създадем още една. Ние ще направим нашия дом по-екологичен, като засадим дървета и се грижим за тревата в откритите пространства в завода.

Тъй като безопасността е най-големият ни приоритет, очакваме изграждането на кръгово движение на пътя Хасково-Димитровград да започне през април и да приключи до края на юни. Това ще създаде по-безопасни условия за шофиране на нашите автобуси, които превозват служителите ни, както и за личните автомобили.

След като финансовите и социалните стимули за служителите на Язаки вече са факт, как възнамерявате да продължите да бъдете атрактивен работодател?

Ние следим внимателно пазарните тенденции и преразглеждаме програмите си за допълнителни социални придобивки, за да останем привлекателен и надежден работодател. Тъй като това е нашият втори дом, ние винаги се стремим да го превърнем и в чудесно място за работа. Ето защо се радваме да си сътрудничим с нашите служители, слушайки и отговаряйки на техните желания.

Продължаваме с нашата кампания "Доведи приятел“, която е припозната от нашите служители и вече получаваме добри резултати. Също така всеки месец ще се провежда томбола с атрактивни награди за късметлиите. Ще започнем провеждането на "Поточна линия на месеца" и "Служител на месеца", с които ще отличим най-добрите ни колеги. Нови партньори с добри оферти ще бъдат добавени към нашия каталог "Club RED" с ексклузивни отстъпки за нашите служители. Също така обмисляме стартирането на безплатни курсове по немски език. Това допълнително ще подобри уменията на служителите ни, като ще им предостави по-добри възможности за кариерно развитие.

По какво заводът на Язаки в Димитровград си прилича или се различава от един завод на компанията в Япония, например?

Всеки завод на Язаки по света е част от едно голямо семейство. Ние имаме корпоративни стандарти, които ни помагат да изградим и демонстрираме една обща визия за обществото и клиентите, защото представляваме една и съща компания. Ето защо всички наши заводи имат идентичен външен вид.

Вътре във фабриката стандартизираме производствените ни линии, нагледните помагала и визията на операторите. Така че, ако случайно се телепортирате от България в друг завод на Язаки в Европа или дори в Япония, ще се внедрите в средата още в същата минута. Реално ние премахваме т.н. от нас "Muda" – всичко излишно в процеса – за да могат нашите служители да работят ефективно, независимо къде се намират в момента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини