"Язаки" е работодател на годината

Компанията бе наградена за големия си принос към националния пазар на труда 

Групата заводи на „Язаки България“ бе отличена на годишния форум „Работодател на годината”, организиран за 14-и пореден път от Агенцията по заетостта. Компанията, която е част от японския лидер в производството на автомобилни компоненти Yazaki Corporation, получи награда в категория „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар”. В нея Агенцията по заетостта награждава компании, които са осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват.

 „За нас тази награда е привилегия и дълг да продължим да бъдем отговорен работодател, който предлага най-добрите условия на труд и повишава качеството на живот в регионите, в които оперира. Това каза Максим Заклецкий, директор на „Язаки България ЕООД – Димитровград“ – новия клон в групата на българските заводи на Yazaki Corporation, който е планиран да бъде и най-големият. У нас компанията има предприятия за производство на автомобилни кабелни инсталации в три региона – Ямбол, Сливен и Димитровград. Техни клиенти са най-реномираните марки коли в света.  

В момента „Язаки България“ е работодател на около 5500 души. В новия завод в Димитровград, който стартира производствения процес през септември тази година, наетите служители вече са над 1000. Очаква се до края на 2018 г. те да бъдат над 1500. Язаки наема хора от всички населени места в радиус 60 км. от предприятието. Компанията осигурява безплатен транспорт на работниците и в трите завода в страната, както и допълнителни социални придобивки към основната заплата – бонуси, ваучери за храна, здравни грижи. 

„Едновременно с привличането на нови хора към семейството на Язаки тази година ние стартирахме активна политика за удовлетвореност на служителите“, каза още Заклецкий. „Това включва направеното през лятото увеличение на възнагражденията на всички работници в българските заводи на „Язаки“, както и фокуса ни върху кариерното развитие на хората. Предоставяме много възможности за обучение и придобиване на компетенции, защото по-високата квалификация и конкурентоспособност на трудовия пазар значи и по-висок стандарт на живот.“ 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини