2 °C

Пуснаха водата и в Свиленград, но все още не става за пиене

Изображение 1 от 2

  Чешмите в Свиленградска община потекоха в ранния следобед след два дни безводие заради проблемите с отклоненията във водата на отходния канал, който се влива в р. Марица край Димитровград.

  Водата беше пусната след като службите получиха уверение от лабораторията, че анализите на пробите вододайните кладенци тук  са добри.

  В района на Свиленград има двама министри -на околната среда и водите Емил Димитров и на здравеопазването проф.д-р Константин Ангелов.

  Тази сутрин те бяха и в Димитровградско, където стана ясно, че десет населени места вече имат вода след добри проби.

  Въпреки това и в двете общини водата е с препоръка да се ползва само за битови нужди, за пиене е все още забранена. Очакват се пробите на РЗИ , които днес бяха взети от чешмите, да станат  след ден, за да се прецени каква насока ще се даде за консумацията на водата. Заради това в Свиленград има осигурени три водоноски от ВиК -Хасково, които доставят питейна вода за населението, пристигнал е и 20-тонен тир с бутилирана вода.

  По-рано днес двамата министри посетиха и МБАЛ в Свиленград.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Em
   Emi
   3 0
   19:10, 29 юли 2020
   Че тя кога се пиела, вместо да правят магистрали да направят водопроводи и пречиствателни.
  • 2
   Ко
   Компакт
   6 0
   23:07, 29 юли 2020
   До господин министъра: Защо не пробвате водата от р.Марица нали е чиста и е годна за пиене, но пиете бутилирана вода от Хисаря ... Не е толкова тръден отговора и не се изисква магистърска степен?
  • 3
   Яз
   Язовиро
   1 0
   14:40, 30 юли 2020
   Язовиро може да има магистърска степен по натягане на бат Бойко , но не и по степен свързана с екологията! И той е боклук голям! Да пие от водата , но друг път , страх го е!

  Още новини

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини