16 °C

Пуснаха водата и в Свиленград, но все още не става за пиене

Изображение 1 от 2

  Чешмите в Свиленградска община потекоха в ранния следобед след два дни безводие заради проблемите с отклоненията във водата на отходния канал, който се влива в р. Марица край Димитровград.

  Водата беше пусната след като службите получиха уверение от лабораторията, че анализите на пробите вододайните кладенци тук  са добри.

  В района на Свиленград има двама министри -на околната среда и водите Емил Димитров и на здравеопазването проф.д-р Константин Ангелов.

  Тази сутрин те бяха и в Димитровградско, където стана ясно, че десет населени места вече имат вода след добри проби.

  Въпреки това и в двете общини водата е с препоръка да се ползва само за битови нужди, за пиене е все още забранена. Очакват се пробите на РЗИ , които днес бяха взети от чешмите, да станат  след ден, за да се прецени каква насока ще се даде за консумацията на водата. Заради това в Свиленград има осигурени три водоноски от ВиК -Хасково, които доставят питейна вода за населението, пристигнал е и 20-тонен тир с бутилирана вода.

  По-рано днес двамата министри посетиха и МБАЛ в Свиленград.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Em
   Emi
   3 0
   19:10, 29 юли 2020
   Че тя кога се пиела, вместо да правят магистрали да направят водопроводи и пречиствателни.
  • 2
   Ко
   Компакт
   6 0
   23:07, 29 юли 2020
   До господин министъра: Защо не пробвате водата от р.Марица нали е чиста и е годна за пиене, но пиете бутилирана вода от Хисаря ... Не е толкова тръден отговора и не се изисква магистърска степен?
  • 3
   Яз
   Язовиро
   1 0
   14:40, 30 юли 2020
   Язовиро може да има магистърска степен по натягане на бат Бойко , но не и по степен свързана с екологията! И той е боклук голям! Да пие от водата , но друг път , страх го е!

  Още новини

  Хороскоп за 21.04.2021

  Последни новини