Ремонтират градина Радост от 19-ти, децата - в ОДЗ Райна Княгиня

Ремонтите в градина "Радост" започват на 19 март

От 19 март започват ремонтните дейности по външната фасада на градина "Радост", каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net експертът в дирекция "Хуманитарни и социални дейности" към общината Минка Стоянова. От 1 април пък ще стартират и вътрешните промени в детското заведение.

От началото на април децата от "Радост" ще бъдат преместени в ОДЗ "Райна Княгиня. Три групи ще са в яслата на "Райна Княгиня", а една в сградата, където се помещава градината, каза Стоянова.

Тя припомни, че реконструкцията е по линия на ОП "Регионално развитие" и е на стойност 2 531 270 лв. В сумата влиза и обновяването на друга градина - "Роза", както и на три школа - това в Ябълково и кварталите Черноконево и Изток. За промените заради ремонтите, от общината информираха още в края на изминалата седмица.

Ремонтите в "Роза" са планувани за началото на май. В момента в сградата на това детско заведение се намират децата и от градина "Йорданка Чанкова", тъй като там върви реконструкция по проект "Социално включване". След като приключи строителната дейност в "Йорданка Чанкова" в края на април, от 1 май децата от двете заведения ще се помещават в сградата на градина "Йорданка Чанкова".

Децата от градина "Радост" ще бъдат преместени в яслата и градината на ОДЗ "Райна Княгиня"

Ремонтите в градина "Йорданка Чанкова" ще приключат до началото на месец май, там ще се помещават децата от "Роза"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини